Cáritas parroquiales03/05/2021

Artesans de l’hospitalitat i forjadors d’esperança

Nou espai d'acollida de Càritas Maria Auxiliadora d'Algemesí a 'Fons Salutis'.

Càritas Parroquial Maria Auxiliadora ha fet realitat un somni, la rehabilitació d’un espai per a l’acollida en un lloc emblemàtic d’Algemesí com és l’antic monestir Fons Salutis, propietat de la parròquia des del 2007. Així, el passat 26 d’abril es van inaugurar els nous locals de Càritas per atendre a les persones en unes condicions més dignes.

En ells s’ha intentat crear un espai íntim que garantisca l’anonimat de les persones que acudeixen, un ambient agradable per afavorir la proximitat, el pla d’igualtat i la confidencialitat. A més de la sala d’acollida, compta amb una sala d’espera on rebre a les persones i un espai per poder fer formació i tallers.

A l’acte d’inauguració i benedicció hi van assistir, a més del rector de Maria Auxiliadora, Ramon Peris i els membres de la Càritas Parroquial, els directors de les Càritas parroquials d’Algemesí, el vicari episcopal, Luis Molina, el director de Càritas Diocesana, Ignacio Grande i la coordinadora de la Vicaria, Montse Alberola.

En l’eucaristia d’acció de gràcies se’ns va cridar a ser sal i llum per a tot el món, amb el nostre compromís pels més desfavorits, pobres i maltractats per la vida. Després de l’eucaristia es va procedir a la benedicció dels locals.

El director de Càritas Diocesana va dir unes paraules per agrair a la comunitat parroquial, institucions, Càritas interparroquial, tot el treball que s’ha fet per posar en marxa aquest projecte d’habilitar aquest espai per poder acollir des d’eixa dignitat plena, des d’eixe acompanyament, des d’eixa carícia a tantes i tantes persones amb les quals s’està treballant. Fent seues les paraules del papa Francesc, va animar els presents a ser artesans de l’hospitalitat i forjadors d’esperança, a això estem cridats.